گوگل پنگوئن چیست؟ الگوریتم گوگل پنگوئن را بشناسید!

 یکشنبه 16 تیر 1392

الگوریتم گوگل پنگوئن چیست؟ در این مقاله شما را با الگوریتم گوگل پنگوئن که یکی از مهمترین الگوریتم های جانبی گوگل است آشنا خواهم ساخت. گوگل پنگوئن یک الگوریتم برای مبارزه با سایت های فریب آمیز است که می خواهند از طریق ایجاد لینک های اینترنتی رتبه خود در گوگل را بهبود دهند و یکی از بخش های مهم گوگل محسوب میشود. در این مقاله در مورد نکات مختلف مرتبط با الگوریتم پنگوئن و تاثیری که در نتایج جستجو دارد صحبت خواهم کرد، پس با من همراه باشید.

هدف الگوریتم پنگوئن، شناسایی لینک هایی است که به صورت غیرطبیعی توسط سئو کارها بوجود آمده اند، این لینک ها با هدف بهبود رتبه سایت های اینترنتی در کلمات کلیدی خاص ایجاد می شوند و به همین جهت می توانند نتایج گوگل را تغییر دهند. از نظر گوگل، لینک هایی که توسط مدیران سایت ها ایجاد می شود یا لینک هایی که با هدف بهبود رتبه سایت در گوگل خریداری می شوند، غیرطبیعی هستند و پنگوئن با اینگونه لینک ها مبارزه می کند.

چرا بک لینک ها در الگوریتم های گوگل مهم هستند؟

الگوریتمی که باعث شد گوگل بوجود بیاید و در زمان خودش یک موتور جستجوی پیشرو باشد، الگوریتم پیج رنک بود. الگوریتم پیج رنک بر مبنای لینک های اینترنتی کار می کند و کیفیت صفحات وب را بر اساس لینک های خارجی که به آن صفحه وارد شده است بدست می آورد. پیج رنک اولین اختراع گوگل بود و به مرور زمان سئو کارها متوجه نحوه عملکرد این الگوریتم شدند و از آنجایی که پیج رنک گوگل تاثیر زیادی در رتبه بندی صفحات وب داشت (و دارد) با استفاده از ایجاد لینک های اینترنتی توانستند رتبه های گوگل را جابجا کنند. به مرور زمان گوگل به دنبال راه حلی برای جلوگیری از این کار بود و الگوریتم پنگوئن با هدف جلوگیری از لینک های غیرطبیعی و مبارزه با سایت های فریب آمیز ایجاد شد.

الگوریتم گوگل پنگوئن چه رفتاری با لینک های تبلیغاتی و ایجاد شده توسط کاربران دارد؟

مطابق قوانین گوگل، لینک های اینترنتی باید به صورت طبیعی ایجاد شوند و هرگونه تلاش مدیران سایت ها در راستای ایجاد لینک های اینترنتی کاری خلاف محسوب می شود. در واقع هر گونه بک لینک که توسط کاربران ایجاد شود و یا خریداری گردد، خلاف است و پنگوئن با اینگونه لینک ها مبارزه می کند.

پیشنهاد اولیه گوگل برای لینک های تبلیغاتی و ایجاد شده توسط کاربران (User Generated Content) این بود که اینگونه لینک ها با خصوصیت nofollow تعریف شوند تا وارد الگوریتم های گوگل نشوند. در صورتی که می خواهید در مورد لینک های نوفالو بیشتر بدانید مقاله لینک نوفالو چیست را مطالعه نمایید.

به مرور زمان گوگل تصمیم گرفت از اول مارچ 2020 یعنی 10 اسفند 1398 لینک های نوفالو را تحلیل کند تا بتواند از طریق تحلیل اینگونه از لینکها رفتار طبیعی سایت های اینترنتی را تشخیص دهد.

ضعف بزرگ گوگل پنگوئن چیست؟

تا قبل از ارائه گوگل پنگوئن توسط گوگل، هیچ رقیبی نمی توانست بر روی سایت شما تاثیر گذار باشد. اما با پیدایش گوگل پنگوئن، رقبا می توانند باعث شوند که رتبه سایت شما در گوگل افت پیدا کند و از این طریق رتبه خود را بهبود دهند! در واقع با پیدایش الگوریتم پنگوئن، مفهوم جدیدی در سئو به نام سئو منفی بوجود آمد که رقبا با استفاده از ایجاد لینک های مخرب رتبه سایت شما را کاهش و حتی محو می کنند.

این موضوع می تواند بزرگترین ضعف الگوریتم گوگل پنگوئن باشد! درست است که این الگوریتم باعث می شود سئو کارهای کلاه سیاه نتوانند سایت های دلخواه خود را ارتقا دهند اما به آنها این اجازه را می دهد تا خارج از محدوده خود عملکرده و بتوانند هر سایتی را که می خواهند پایین بکشند. و این موضوع خیلی خطرناک است! چون سئوکارهای کلاه سیاه می توانند سایت های رقبای خود را تحت تاثیر قرارداده و به آن لطمه جبران ناپذیری بزند.

آیا گوگل راه حلی برای این موضوع دارد و آن را در دستور خود قرار داده است؟ بله!

گوگل برای مقابله با این موضوع لینک های اینترنتی را به سه دسته تقسیم می کند:

  • لینک های طبیعی (اثر مثبت در رتبه بندی دارند)
  • لینک های غیرطبیعی (اثر مخرب بر روی رتبه بندی صفحات دارند)
  • لینک های اسپم (بی اثر هستند)

گوگل با بی اثر کردن لینک های اسپم، از افت رتبه وب سایت ها بر اثر ایجاد لینک های اسپم جلوگیری می کند. اما کماکان این امکان وجود دارند که رقبا لینک های غیرطبیعی برای شما ایجاد کنند، برای مقابله با این موضوع باید از ابزار disavow links استفاده کنید.

نحوه استفاده از ابزار Disavow links

از آنجایی که الگوریتم گوگل پنگوئن به لینکهای اسپم ورودی به سایت شما امتیاز منفی می دهد رقبای شما می توانند با ایجاد سایت های اسپم و لینک دادن به سایت شما از طریق این سایت ها به جای اینکه سایت خود را در نتایج گوگل بالا بیاورند سایت شما را پایین بکشند! این موضوع برای مدیران گوگل نیز قابل توجه بوده و اخیرا امکانی را در ابزار مدیران گوگل اضافه کرده اند که از طریق آن می توانید لینکهای ورودی به سایت خود را ختثی کنید. اسم این ابزار Link Disavow است که از طریق ابزار مدیران گوگل قابل دسترس است.

ابزار link disavow برای بی اثر کردن لینک های مخرب در رتبه بندی سایت

در نظر داشته باشید که این موضوع یک تیلغ دولبه است و در صورت استفاده نادرست از این ابزار سایت شما از نتایج گوگل محو خواهد شد! لذا قبل از اینکه بخواهید از این ابزار استفاده کنید تمام جوانب را مورد نظر قرار دهید و با این ابزار شوخی نکنید! به این دلیل که این یک ابزار پیشرفته است و در صورت استفاده نادرست از این ابزار رتبه سایت شما در گوگل افت خواهد کرد.

 پس از ثبت درخواست، گوگل لینک های ورودی به سایت شما را بی اثر کرده و در صورتی که این لینکها مخرب باشند باعث خواهد شد که صفحات سایت شما از لیست اسپم گوگل خارج شوند. اما اگر لینک های مخرب را به درستی انتخاب نکرده باشید، استفاده از این ابزار باعث محو شدن سایت شما از نتایج گوگل خواهد شد و به هیچ وجه نباید از آن استفاده کنید.در نظر داشته باشید که پس از استفاده از این ابزار ممکن است چند هفته طول بکشد تا نتایج آن را مشاهده کنید.

پنگوئن گوگل چیست - همه چیز درباره الگوریتم پنگوئن

لینک های غیرطبیعی از دید گوگل پنگوئن چگونه هستند؟

طرح لینک یا Link scheme یکی از مصادیق اسپم بودن یک سایت برای الگوریتم پنگوئن گوگل است. رتبه بندی سایت شما در نتایج جستجوی گوگل تا اندازه ای بر اساس تجزیه و تحلیل سایت هایی است که به شما لینک داده اند. کمیت، کیفیت، و ارتباط  لینک هایی که به سایت شما داده شده است توسط گوگل محاسبه می شوند. اگر سایت هایی که به شما لینک داده اند در مورد موضوع سایت شما باشد، این موضوع می تواند کیفیت و محبوبیت لینک ورودی را نشان دهد.

با این حال، برخی از طراحان سایت های اینترنتی در برنامه های خود تبادل لینک تعاملی و ساخت صفحات مشترک به طور انحصاری را تنها به خاطر ارتباط متقاطع بدون توجه به کیفیت لینکها، منابع، و تاثیر دراز مدت آنها بر روی سایت های خود برنامه ریزی میکنند. این موضوع نقض راهنمای مدیران سایت گوگل است و در رتبه بندی سایت شما در نتایج جستجو می تواند اثر منفی داشته باشد. نمونه هایی از طرح های لینک شامل موارد زیر است:

  • لینک هایی که با هدف افزایش رتبه سایت ایجاد می شوند
  • لینک به بدافزارهای تحت وب و سایت های همسایه مخرب
  • لینک های متقابل بیش از حد و تبادل لینک (شما سایت من را لینک کنید و من هم سایت شما را لینک میکنم!)
  • خرید و فروش لینک برای افزایش رتبه سایت

بهترین راه برای گرفتن لینک از سایتهای دیگر این است که مطالب مرتبط و منحصر به فرد ایجاد کنید، این کار می تواند به سرعت باعث به دست آوردن محبوبیت در جامعه اینترنت را برای شما به ارمغان بیاورد. مطالب مفید تر داشته باشید، کسی که مطالب شما را پیدا می کند به احتمال بیشتری مطالب ارزشمند را به خوانندگان خود معرفی کرده و به سایت شما لینک خواهد داد. قبل از هر گونه تصمیم گیری فردی، شما باید از خودتان سوال بپرسید: آیا این مطلب برای بازدید کنندگان صفحه من سودمند خواهد بود؟

نه تنها تعداد لینک هایی که شما به سایتتان می دهید اهمیت دارد، بلکه کیفیت و نحوه ارتباط آنها نیز مهم است. لینک ها به طور معمول انتخاب خوانندگان یک مطلب و انتشار لینک شما در وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی است که می تواند مکان جالبی برای ایجاد علاقه مندان به این مطالب باشد. مطلب فوق عینا توضیحاتی است که گوگل درباره نحوه اسپم شدن لینک ها و کیفیت لینک توسط الگوریتم پنگوئن گوگل داده است.

تاریخچه الگوریتم گوگل پنگوئن

نسخه اولیه گوگل پنگوئن از تاریخ ۲۴ آپریل ۲۰۱۲ (۵ اردیبهشت ۱۳۹۱) منتشر شد. هدف از انتشار این الگوریتم حذف سایت هایی است که با ایجاد یا خرید بک لینک های غیرطبیعی می خواهند رتبه خود در گوگل را بهبود دهند است. بر اساس اطلاعاتی که گوگل ارائه داده است،

نسخه 1.0 پنگوئن گوگل (5 اردیبهشت 1391)

نسخه اولیه پنگوئن بر روی ۳.۱ درصد سایت های انگلیسی و ۳ درصد سایت های غیرانگلیسی تاثیر گذاشته است. سایت هایی که بر اثر این نسخه جدید از نتایج جستجو حذف میشوند می توانند از طریق ابزار مدیر سایت گوگل درخواست بازبینی بدهند.

مواردی که باعث میشود سایت ها در الگوریتم گوگل پنگوئن نمره منفی بگیرند عبارتند از:

  • تبادل لینک با سایت های مختلف که دارای لینک خروجی زیاد هستند
  • لینک های خروجی زیاد به سایت های دیگر و ارائه بک لینک به سایت های مختلف غیر مرتبط
  • ایجاد هر گونه کمپین لینک خلاف و غیر معمول برای افزایش رنک سایت

نسخه 1.1 الگوریتم پنگوئن (9 خرداد 1391)

گوگل نسخه ۱.۱ الگوریتم پنگوئن خود را در تاریخ 9 خرداد 1391 منتشر کرد. با انتشار این الگوریتم شاهد جابجایی های بسیار زیادی در نتایج گوگل بوده ایم به طوری که نتایج گوگل برای کلمات مختلف به طور کلی زیر و رو شده است.نکات جالب در مورد الگوریتم های جدید پاندا و پنگوئن که به ذهن من می رسد:

  • هر دو حیوان رنگ های سفید و سیاه دارند. سفید و سیاه تداعی گر تصمیم گیری ۰ و ۱ و منطقی است. تصمیم گیری دودوئی (خوب و بد) حالتی از تصمیم گیری است که حالت میانه ندارد. اما این دو حیوان هر دو را در خود دارند یعنی نه سفید هستند و نه سیاه و این موضوع شاید این موضوع را در ذهن القا کند که گوگل تصمیم گیری فازی را مبنای کار خود قرار داده است و بر اساس اعداد فازی عمل می کند. یعنی هر یک از موارد فوق می تواند امتیازی مثبت یا منفی در پی داشته باشد و نهایتا با یک سیستم خبره فازی تصمیم گیری انجام می شود. من در پایان نامه کارشناسی ارشد خودم یک سیستم تصمیم گیری فازی که بر مبنای برخی از پارامترهای رتبه بندی موتورهای جستجو عمل می کرد و برای شناسائی صفحات فریب آمیز به کار میرفت را طراحی و نتایج آن را آزمایش کردم. به نظر میرسد که گوگل هم از یک منطق تصمیم گیری فازی در الگوریتم های جدید خود استفاده می کند.
  • پنگوئن یک شناگر سریع است. همانطور که میدانیم این الگوریتم برای لینک های گوگل طراحی شده و می تواند لینک های غیر عادی را تشخیص دهد. به نظر میرسد که پنگوئن گوگل بین لینک ها شنا می کند و در گراف وب حرکت می کند تا بتواند لینک های غیر عادی را با توجه به گراف وب ایجاد شده در یک محدوده سایت خاص تشخیص دهد.
  • الگوریتم بعدی احتمالا الگوریتم گوره خر خواهد بود!

نسخه 1.3 الگوریتم پنگوئن (14 مهر 1391)

مت کاتز یکی از مدیران گوگل اعلام کرد که گوگل پنگوئن 3.0 تا به حال در حدود ۳% سایت های انگلیسی را تحت تاثیر خود قرارداده است. همچنین الگوریتم پنگوئن ۴% بر روی زبان اسپانیایی  تاثیر گذاشته است. مت کاتز در پستی که در توئیتر منتشر کرده اعلام کرده که گوگل الگوریتمی برای نتایج نهفته دارد و نتایج جستجو را برای ۵ نتیجه اول جابجا خواهد کرد تا بر اساس رفتار کاربران بهترین نتیجه لازم را شناسایی کند. هدف از انتشار الگوریتم پنگوئن از بین بردن تاثیر لینک های کم اهمیت بر روی رتبه بندی گوگل است و گوگل اعلام کرده است که هدفش اهمیت دادن به لینک های با کیفیت است نه کمیت آنها.

نسخه 2.1 الگوریتم پنگوئن (12مهر 1392)

مطابق گفته آقای مت کاتز، نسخه 2.1 این الگوریتم بر روی 1% از نتایج گوگل تاثیر گذاشت. توضیح گوگل در مورد انتشار این الگوریتم:

این تغییر جدید باعث خواهد شد که رتبه سایت هایی که قوانین گوگل را رعایت میکنند بهبود یابد. هدف ما بهبود رتبه بندی گوگل از طریق مبارزه با سایت های فریب آمیز و اسپم است و می خواهیم رتبه وب سایت هایی که محتوای مناسب تولید میکنند بهبود یابد. ما نمی توانیم سیگنال های کاملی از تغییرات انجام شده بر روی الگوریتم گوگل پنگوئن ارائه دهیم به این دلیل که این موضوع باعث خواهد شد که افراد اسپمر با نتایج گوگل بازی کنند، توصیه ای که به مدیران سایت ها می کنیم این است که تمرکز خود را بر روی تولید وب سایت هایی با کیفیت بالا و بر اساس تجربه کاربری مناسب بگذارند از تکنیکهای مفید سئو برای بهبود سایت خود استفاده کنند و درگیر تاکتیکهای فریب آمیز نشوند.

نسخه 3.0 الگوریتم پنگوئن (25 مهر 1393)

طبق اخبار منتشر شده اطلاعات زیر از نسخه سوم گوگل پنگوئن بدست آمده است:

  • پنگوئن ۳.۰ بر روی کمتر از یک درصد از سایتهای اینترنتی در آمریکا تاثیر گذاشته است
  • به نظر می رسد که پنگوئن ۳.۰ بیش از آنکه یک بروزرسانی در شناسایی لینکهای اسپم باشد، یک تغییر اساسی در الگوریتم پنگوئن و رفتارهای آن باشد
  • تغییرات بوجود آمده پس از پنگوئن، بسیار آرام و آهسته بوجود می آیند و به نظر می رسد که نتایج نهایی به مرور تغییر می کنند
  • یکی از اهداف اصلی پنگوئن ۳.۰ مبارزه با تولید کلمات مترادف در انجمن های لینک سازی سئو کلاه سیاه است
  • شناسایی لینکهای انجمن ها و اسپم شناختن آنها نیز از دیگر اهداف پنگوئن ۳.۰ است

پنگوئن 4.0 (4 مهر 1395)

در تاریخ 4 مهر 1395 گوگل اعلام کرد که همزمان با ارائه الگوریتم پنگوئن ۴.۰، این الگوریتم جز اصلی هسته الگوریتم گوگل شده و  تاثیر آنی بر روی نتایج گوگل می گذارد. الگوریتم پنگوئن به دنبال جریمه کردن وب سایت هایی است که از طریق دریافت لینک ورودی به سایت خود به دنبال فریب گوگل و دستکاری نتایج آن هستند.

با اضافه شدن پنگوئن به الگوریتم های گوگل و تاثیر ناگهانی در نتایج از این پس شاهد نوسانات بیشتری در نتایج گوگل خواهیم بود. با این اتفاق قاعدتا موضوعی به اسم سئو تضمینی کمرنگ خواهد شد و فرآیندها و خدمات سئو به سمتی پیش خواهد رفت که شرکتها به فکر نتیجه گرفتن و بازدید هدفمند از موتورهای جستجو خواهند بود تا نتیجه گرفتن تضمینی در برخی کلمات خاص (به دلیل اینکه رتبه های گوگل جابجایی بسیار بیشتری دارند و ثابت نخواهند بود).

پنگوئن 4.0 آخرین نسخه از الگوریتم پنگوئن بود و پس از این نسخه گوگل پنگوئن را به هسته اصلی خود منتقل کرده است.

جمع بندی: الگوریتم گوگل پنگوئن چیست

بسیاری از مقالات فارسی زمان ورود گوگل پنگوئن به زبان فارسی اطلاعات نادرستی نسبت به این الگوریتم گوگل ارائه دادند. از سال 1391 تا کنون که الگوریتم پنگوئن توسط گوگل ارائه گردید شاهد تغییرات بسیار زیادی در نتایج گوگل بودیم. پنگوئن به مرور توانست نقاط ضعف خودش را پوشش دهد به گونه ای که بسیاری از سئو کارهای قدیمی که بر مبنای بک لینک ها در گوگل نتیجه می گرفتند، به این نتیجه رسیده بودند که بک لینک دیگر اثری در نتایج گوگل ندارد زیرا پنگوئن به خوبی توانسته بود روش های فریب آمیز آنها را تشخیص دهد.

مطالب مرتبط
مطالب من را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
امتیاز:
captcha