مقایسه asp.net و php از نظر سرعت - مقایسه php و asp.net
مقایسه asp.net و php از نظر سرعت یکی از سوالات مطرح طراحان سایت است و اکثرا بر سر این موضوع باهم بحث میکنند. در حالیکه منابع علمی و مقالات مختلف سرعت asp.net و php را مقایشه کرده اند و نیازی به بحث کردن نیست.
همانطور که در این مقاله هم به طور خلاصه توضیح داده شده است، به دلیل اینکه مرحله compile در وب سرور های php در زمان مشاهده صفحه صورت می گیرد این موضوع باعث کندی اجرای برنامه های نوشته شده با زبان php است. از طرف دیگر به دلیل اینکه کدهای خروجی asp.net به صورت Byte code هستند در زمان اجرای دستورات یک صفحه مرحله compile حذف میشود و همین موضوع باعث میشود با سرعت بسیار بیشتری اجرا شوند. در مقاله فوق چند سایت مرجع که طبق آزمایشات علمی سرعت زبان php و تکنولوژی asp.net را مقایسه کرده اند معرفی شده است و بر اساس آزمایشات انجام شده در لود اطلاعات بسیار بالا سرعت asp.net تا 10 برابر بیشتر از php است. تمام آزمایش ها در شرایط یکسان و آزمایشگاهی و توسط موسسات معتبر بین المللی انجام شده است و جای هیچگونه شکی را باقی نمیگذارد.
دیروز از طریق یکی از دوستان خوبم با سایتی آشنا شدم که به نوع خود بسیار جالب است. پروژه کدبازی در اینترنت تعریف شده و در حال توسعه است که در این پروژه کدهای php به بایت کد asp.net تبدیل شده و توسط IIS قابل اجرا هستند، هدف از این پروژه افزایش سرعت کدهای نوشته شده به زبان php است و در آزمایشات انجام شده توسط این شرکت حتی پیشنهاد شده است که اگر شما از سرور لینوکس استفاده میکنید می توانید با استفاده از فریمورک مونو که قابلیت اجرای برنامه های .net بر روی لینوکس را می دهد کدهای php خود را به دات نت تبدیل کرده و سپس آنها را اجرا نمایید و حتی در این صورت نیز سرعت بسیار بالاتری خواهید داشت!
اسم پروژه فوق phalanger هست و با استفاده از این تکنولوژی می توان تمام برنامه های php را تحت محیط دات نت و از طریق وب سرور IIS اجرا کرد. در ادامه دو نمونه از نتایج آزمایشات را آورده ام :
همانطور که مشاهده میکنید سرعت کدهای php که با استفاده از IIS و پس از تبدیل شدن به byte code دات نت اجرا شده اند بسیار سریعتر از وب سرورهای معمول php مانند آپاچی و ... هستند. سرعت اجرای کدهای تبدیل شده تا 4 برابر کدهای معمولی php در سرورهای لینوکس است.
در حال حاضر از بین سایت های پربازدید در دنیا یاهو بخش هایی از سایت خود را که با php نوشته شده بود به node.js تبدیل کرده است و تنها سایت پربازدیدی که در سیستم ابری از این زبان استفاده میکند سایت وردپرس است که به دلیل ماهیت وبلاگ گونه ای که دارد بازدید بالایی دارد. شرکت هایی مانند گوگل و... هم از زبان c++ برای تکنولوژی سمت سرور خود استفاده میکنند.
برای دریافت و مطالعه مقالات و آزمایشات انجام شده در این زمینه می توانید به سایت زیر مراجعه نمایید: