بررسی مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس

 ﺳﻪشنبه 26 شهریور 1392

طراحی سایت با وردپرس در ایران محبوبیت خاصی دارد، اما نکته ای که بسیاری از طراحان سایت و افرادی که علاقه مند به داشتن طراحی سایت ارزان هستند از آن غافلند کیفیت کار، امنیت وب سایت خروجی و نهایتا نیازهای خودشان است. همانطور که برای هر کار دیگری داشتن اطلاعات مفید می تواند کمک بسیار زیادی به تصمیم گیری بکند، برای طراحی سایت نیز قبل از اقدام به تصمیم گیری باید اطلاعات مناسب و مفیدی در مورد انواع روش های مختلف و مزایا و معایب آنها جمع آوری کرد.

وردپرس wordpress چیست؟

من وردپرس را به عنوان بهترین سیستم مدیریت محتوای کدباز از نظر سئو می شناسم. وردپرس تنها سیستم مدیریت محتوایی است که علاوه بر سادگی و انعطاف پذیری نکات سئو را در خود رعایت کرده است. این موضوع در کمتر سیستم مدیریت محتوای کدبازی دیده می شود و ودرپرس بر خلاف بسیاری سیستم های مدیریت محتوای دیگر مشکل سئو ندارد.

سیستم وردپرس برای رفع نیازهای افرادی طراحی شده است که نیاز به نوشتن وبلاگ و ایجاد سایت شخصی دارند، با توجه به اینکه استفاده کنندگان وبلاگ جامعه بسیار بزرگی را تشکیل می دهند و درصد قابل توجهی از استفاده کنندگان وب را تشکیل می دهند ورپرس نیز یک سیستم محبوب است.

طراحی بخش مدیریت وردپرس به گونه ای انجام شده که هر شخصی با کمترین میزان دانش بتواند با آن کار کند. قالب های وردپرس فوق العاده منعطف هستند و به راحتی میتوان تغییرات لازم را در تنظیمات قالب و طرح گرافیکی آن ایجاد کرد. به طور کلی سادگی و سبک بودن مهمترین ویژگی وردپرس است.

در حال حاضر طراحان قالب وردپرس بسیار مجرب و با تجربه ای در ایران در این زمینه وجود دارند که می توانند قالب اختصاصی برای شما طراحی کنند، اما خودتان هم می توانید از قالب های بسیار زیادی که در این زمینه به صورت رایگان در اینترنت وجود دارند استفاده نمایید و به صورت رایگان سایت خود را با ودرپرس راه اندازی کنید.

مزایای طراحی سایت با وردپرس

مهمترین مزایای وردپرس عبارتند از:

  • سئو بسیار قوی در مقایسه با سایر اسکریپت های آماده
  • سادگی کارکردن با بخش مدیریت محتوا
  • انعطاف پذیری قابل توجه
  • وجود قالب های رایگان بسیار زیاد در سراسر وب
  • سادگی ایجاد پوسته و قالب جدید در وردپرس
  • دریافت نسخه های جدید به صورت خودکار
  • وجود افزونه های بسیار زیاد برای کاربردهای مختلف
  • امکان کدنویسی و توسعه وردپرس به زبان php در نهایت سادگی
  • رایگان است

هر یک از مزایای فوق را می توان به طور مفصل توضیح داد اما فکرمیکنم مجال اینکار در این مقاله نباشد. به هر حال همین مزایا برای وردپرس کافی است تا به عنوان یکی از محبوبترین سیستم های مدیریت محتوا در دنیا مطرح شود.

مشکلات و معایب وردپرس

برخی از مشکلات وردپرس عبارتند از:

  • مشکلات امنیتی که هر چند وقت یکبار مشخص می شود. برای حل این موضوع همواره باید آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنید.
  • با وجود انعطاف قابل توجه اما همچنان نمی توان تمام کارهای مورد نظر را با وردپرس انجام داد.
  • برای کاربردهای تجاری و سایت های بزرگ بهینه نیست و امکانات لازم را ندارد. بنابراین در چنین مواقعی بهتر است از وردپرس استفاده نشود.

کاربردهای مختلف طراحی وبسایت با وردپرس

توجه به این نکته ضروری است که وردپرس برای سیستم وبلاگ نویسی طراحی شده و جامعه هدف استفاده کنندگان از سایت وردپرس افرادی هستند که تمایل به داشتن یک سایت شخصی دارند. در حال حاضر سایت های زیادی برای کاربردهایی مانند سایت خبری، سایت فروشگاهی، سایت اطلاع رسانی، سایت دانلود و... نیز با وردپرس طراحی می شوند که قطعا اگر چنین وب سایت هایی از طراحی سایت اختصاصی استفاده می کردند نتیجه بسیار بهتری می گرفتند.

اگر در حال حاضر به دنبال راه اندازی یک سایت جدید هستید و می خواهید پلتفرم خاصی را برای طراحی سایت خود انتخاب کنید اولین کاری که باید انجام دهید این است که نیازهای خود را لیست کنید و مشخص کنید که چه توقعی از سایتی مورد نظر در کوتاه مدت و دراز مدت خواهید داشت. پس از این مرحله با بررسی دقیق امکانات وردپرس و سایر روش های طراحی سایت و با مشورت با یک کارشناس طراحی سایت خبره می توانید بهترین روش را انتخاب کنید. قطعا اگر هدف شما طراحی سایت شخصی است به نظر من سه گزینه می تواند برای شما مناسب باشد:

  • طراحی سایت با وردپرس
  • طراحی سایت با فاخته : در صورتی که به دنبال پشتیبانی مناسب و راه اندازی سایت حرفه ای با قیمت مناسب هستید.
  • داشتن وبلاگ شخصی با استفاده از سرویس های وبلاگدهی رایگان : در صورتی نمیخواهید هیچگونه هزینه ای برای سایت خود انجام دهید. قطعا بهترین سیستم وبلاگدهی فارسی سایت بلاگفا است.

منابع یادگیری وردپرس wordpress

در این بخش برخی از منابع و مراجعی که می توانید با استفاده از آنها وردپرس را یاد بگیرید آورده ام، توجه داشته باشید که یادگیری وردپرس می تواند از یادگیری مدیریت محتوا با استفاده از وردپرس شروع شود، با یادگیری طراحی قالب با استفاده از وردپرس ادامه پیدا کند و نهایتا با ماژول نویسی در وردپرس تکمیل گردد.

فهرست برخی از سایت های مفید برای یادگیری وردپرس عبارتند از:

نتیجه گیری

قبل از هر کاری باید تا جای ممکن تحقیقات لازم را انجام داد. قطعا هر سیستم آماده ای برای کاربرد خاصی مناسب است و وردپرس مناسبترین اسکریپت برای راه اندازی سایت شخصی و وبلاگ است اما برای کاربردهای حرفه ای بهتر است از سایر اسکریپت های آماده و یا طراحی اختصاصی استفاده کنید. برای طراحی سایت با وردپرس نیاز نیست هیچ هزینه ای پرداخت کنید و کافیست یک هاست و دامنه تهیه کنید و سایت خود را بارگزاری کنید. البته افرادی هم هستند که برای طراحی قالب وردپرس هزینه دریافت می کنند، در صورتی که بخواهید قالب اختصاصی داشته باشید می توانید به طراحان قالب وردپرس سفارش طراحی قالب بدهید.

مطالب مرتبط
مطالب من را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
امتیاز:
captcha