لینک نوفالو ، فالو، nofollow ، norefferer و noopener
در این مقاله در مورد لینک های نوفالو، فالو و سایر خصوصیتهای لینک توضیح می دهم. لینک های نوفالو با بوجود آمدن الگوریتم های ضد اسپم مانند پنگوئن توسط موتورهای جستجو معرفی شدند و لینک هایی هستند که وارد الگوریتم گوگل نمی شوند و برای تبلیغات اینترنتی یا لینکهای تبلیغاتی و نامعتبر استفاده می شوند. در این مقاله قصد دارم خصوصیت های مختلف لینک را به شما معرفی کنم و آنها را شرح دهم.
لینک های اینترنتی خصوصیتی دارند که باعث می شود انواع مختلف آنها از یکدیگر جدا شوند. این خصوصیت rel نام دارد و با توجه به مقداری که در خصوصیت rel از تگ a که مشخص کننده لینک های اینترنتی بین صفحات وب است مشخص می شود انواع مختلف لینک ها مشخص می شوند.
در واقع اگر بخواهیم بین دو صفحه اینترنتی اتصال برقرار کنیم از طریق کد Hmtl زیر این کار انجام می شود:
<a href="https://www.rezashirazi.com" target="blank" rel="nooperner"> رضا شیرازی </a>
در کد بالا بخش های مربوط به خصوصیات target و rel هستند که هر کدام شامل مقادیر خاص خود می باشند. در این مطلب میخواهم در مورد خصوصیت rel صحبت کنم و مقادیر آن را بررسی کنم.
سوال در مورد لینک نوفالو
قبل از اینکه به تفاوت خصوصیات مختلف لینک بپردازم. سوالاتی که کاربران سایت از من در مورد لینک نوفالو کرده اند را در این بخش مطرح میکنم. لینک های نوفالو و تاثیر آن در سئو در این مطلب بررسی می شود. لینک های نوفالو به لینک هایی گفته می شود که خصوصیت rel=nofollow را در تگ html خود دارا هستند، این خصوصیت به این معنی است که روباتهای موتورهای جستجوگر نباید این لینک ها را دنبال کنند و این لینکها هیچ تاثیری در سئو و نتایج موتورهای جستجو نباید داشته باشند.
سوال در مورد لینک های nofollow
دو سوالی که در مورد لینکهای نوفالو پرسیده شده بود، عبارتند از:
سوال۱ : سلام توی یکی از پست های وب سایتتون شما نوشته بودید که از می خوایم به سایت دیگه ای لینک بدیم از rel=nofollow استفاده کنیم تا یک مقدار از گوگل رنک سایتمان به سایت لینک داده شده تخصیص داده نشود. آیا همین موضوع هم برای شبکه های اجتماعی صدق میکنه. مثلا من لینک صفحه فیسبوکم رو قرار بدم از رنک من برای فیسبوک میره؟
سوال۲ : با سلام و عرض ادب جناب شیرازی یک سوال داشتم که امیدوارم پاسخ بگیرم و شاید سوال خیلی از کاربران شما هم باشد. سایت های بزرگی را دیدم که اجازه میدهند کاربران در هنگام ارسال نظر آدرس سایت خود را نیز لینک کنند البته نوفالو هست اما بالاخره این همه لینک به رتبه سایت اسیب نمیزنند؟ اگر محتوای کامنت خوب باشه نظر نظر من اشکال نداره حالا یک لینک هم داشته باشه ولی بعضی ها از قصد و فقط برای دریافت لینک کامنت میزارن.از طرفی سایت های بزرگی رو هم دیدم که اصلاً کلاً امکان درج لینک در نظرات رو برداشتن(ک کار درستی هم کردن) و اصلاً لینک خارجی ارسال نمی کنند حتی تو تبلیغات با لینک غیر مستقیم ارجاع میدن. نظر شما چیه؟
پاسخ به سوالات فوق در مورد لینک نوفالو
همانطور که در مقدمه گفتم، لینک هایی که به صورت نوفالو تعریف می شوند، تاثیری در الگوریتم های موتورهای جستجو ندارند و روباتهای موتورهای جستجو آنها را دنبال نمی کنند. چند موضوعی که در مورد لینک های نوفالو به اشتباه تصور می شود عبارتند از:
- گرفتن لینک نوفالو باعث اسپم شدن سایت ما می شود: چنین چیزی صحت ندارد، در واقع بودن یا نبودن لینک نوفالو تاثیری در الگوریتم های موتورهای جستجو ندارد.
- لینک های نوفالو تفاوتی با لینک های فالو ندارند: خیر اینطور نیست، لینک های نوفالو تاثیری در نتایج جستجو نخواهند داشت
- اگر سایت ما لینک فالو داشته باشد اسپم می شود: در حالت کلی این اتفاق نخواهد افتاد، مگر اینکه تعداد لینک های خروجی شما بسیار زیاد باشد و این موضوع باعث شود که الگوریتم گوگل پنگوئن سایت شما را به عنوان فروشنده لینک شناسایی کند. در چنین حالتی سایت شما اسپم می شود و توصیه می شود که لینک های خروجی خود را به صورت نوفالو تعریف کنید.
- اگر به سایتی لینک بدهیم از رتبه ما کاسته می شود: خیر اینطور نیست، شما اگر به سایت دیگری لینک بدهید این موضوع تاثیر منفی در سایت شما نخواهد گذاشت، مگر اینکه تعداد لینک ها زیاد باشد و هیچ ارتباطی با هم نداشته باشند، نکته ای که در این مورد مطرح است این است که اگر شما به تعداد زیادی سایت لینک بدهید ارزش لینک های خروجی شما کم خواهد شد، به این معنا که اگر یک صفحه ای که اعتبار بالا دارد به صفحه ای دیگر لینک بدهد، آن لینک ارزش بالایی خواهد داشت اما اگر همان صفحه به ۱۰ جای مختلف لینک بدهد، ارزش آن لینک ها ۱/۱۰ خواهد بود.
بنابراین با توجه به توضیحات فوق، در پاسخ به سوال شما باید بگویم که دادن لینک به سایت های دیگر به خودی خود هیچ مشکلی ندارد و نیازی به nofollow کردن آنها نیست، اما اگر بخشی برای تبلیغات در سایت خود دارید و یا به تعداد خیلی زیاد لینک خروجی ایجاد میکنید (مانند برخی از سایت های نیازمندی) بهتر است آنها را به صورت nofollow بدهید تا مشمول جریمه گوگل نشوید.
لینک دادن به شبکه های اجتماعی نه تنها مشکلی بابت سئو ایجاد نمیکنه بلکه بسیار کار مفیدی هست و چنین کاری از امتیاز صفحه شما کم نخواهد کرد. موضوعی که در مورد نظرات وب سایت مطرح است این است که عده زیادی از افراد از این طریق اقدام به انتشار لینک های اسپم می کنند و به همین خاطر بهتر است اینگونه لینکها نوفالو تعریف شوند تا اسپم محسوب نشوند، بخصوص اگر نظرات یک مطلب زیاد باشد و لینک های مختلفی به سایت های مختلف از طریق آن مطلب ایجاد شود این موضوع ممکن است در وب سایت شما مشکل ایجاد کند.
در مورد وب سایتهایی که لینک های خارجی نمی دهند هم باید این توضیح را بدهم که چنین کاری ضرورت نداره و لینک دادن به سایت های دیگر تا جایی که تعداد آن غیر طبیعی نباشه و موضوعات مرتبط باشه هیچ مشکلی ایجاد نمیکنه.
rel=nofollow چیست
همانطور که می دانید، لینک ها نقش اساسی در رتبه گرفتن سایت های اینترنتی دارند. الگوریتم پیج رنک که یکی از فاکتورهای مهم رتبه گرفتن صفحات اینترنتی در گوگل است، بر مبنای امتیاز لینک ها کار میکند. بنابراین مدیران سایت های اینترنتی به مرور به دنبال دریافت لینک به سایت خود رفتند و روز به روز این اتفاق بیشتر شد.
گوگل پیج رنک را از طریق تولبار خود نمایش می داد، اما در سال 2016 تصمیم گرفت که این کار را متوقف کند تا جلوی خرید و فروش لینک را بگیرد. کامنت های مطالب سایت های اینترنتی و همچنین انجمن ها سرشار از لینک های اسپم و بیهوده صرفا با هدف بهبود رتبه سایت های اینترنتی شده اند.
راهکار چیست؟ استفاده از خصوصیت نوفالو. خصوصیت نوفالو به روبات های گوگل می گوید که این لینک را دنبال نکنند، این اتفاق باعث می شود که لینک های نوفالو هیچ تاثیری در الگوریتم های گوگل نداشته باشند. بنابراین اگر وب سایت ما، لینک های نوفالو دریافت کند، هیچ تاثیر مثبت یا منفی در رتبه بندی سایت ما نخواهد داشت.
به همین دلیل برخی از سایت های اینترنتی مانند ویکی پدیا، که کاربران محتوای آنها را تولید میکنند تصمیم گرفتند که لینک های خروجی خود را نوفالو کنند. از طرف دیگر لینک های مربوط به انجمن های اینترنتی و کامنت کاربران نیز نوفالو است. این کار باعث می شود که جلوی کار اسپمر ها گرفته شود.
rel=noopener چیست
وظیفه خزنده گوگل این است که در صفحات اینترنتی حرکت کند و لینک های جدید را برای ایندکس شدن در گوگل استخراج کند و آنها را به روبات دیگری به نام ایندکسر بفرستد. سرعت ایندکس شدن مطالب سایت به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- لینک های ورودی به صفحات سایت
- سرعت لود صفحات
- عدم استفاده از نقشه سایت
- و...
خب همانطور که توضیح دادم، خزنده گوگل با حرکت در لینک های اینترنتی به دنبال پیدا کردن صفحات جدید است، حال اگر ما لینک خارجی به سایتی دیگر داشته باشیم، خزنده گوگل با مشاهده آن لینک ممکن است از سایت ما خارج شده و به سراغ آن سایت برای ایندکس کردن برود. به همین دلیل بهتر است لینک های خارجی را به صورت noopener تعریف کنیم تا خزنده از سایت ما خارج نشود و سرعت ایندکس مطالب ما کم نشود.
rel=norefferer چیست
در سایت های اینترنتی، برای تحلیل سایت از ابزارهای تحلیلگر مانند گوگل آنالیتیکس و... استفاده می شود. یکی از آمارهای مورد علاقه مدیران سایت ها این است که بدانند افرادی که به سایت آنها مراجعه کرده اند، از چه طریق آمده اند. برای فهمیدن این موضوع از آبجکت refferal استفاده می شود. در واقع افرادی که از طریق مرورگر به سایت جدید مراجعه می کنند، اطلاعاتی از خود را از طریق این آبجکت منتقل می کنند و ابزارهای تحلیلگر با استفاده از این اطلاعات متوجه می شوند که کاربر مورد نظر از چه طریقی به سایت مراجعه کرده است.
خصوصیت norefferer باعث می شود که مقدار آبچکت ریفرال پاک شود و همین موضوع باعث میشود که ابزارهای تحلیلگر متوجه نشوند که کاربر مورد نظر از کجا آمده است و سایت مبدا که به آنها لینک داده است کدام سایت بوده است. در واقع استفاده از این خصوصیت زمانی انجام می شود که نخواهید مدیر سایت مقصد متوجه شود که به او لینک داده اید.
در واقع اگر در ابزارهای تحلیلگر، کاربران بر روی لینک هایی که به صورت norefferer تعریف شده اند کلیک کنند، ورودی آنها را به صورت مستقیم یا اصطلاحا direct نمایش می دهد.
نتیجه گیری
اگر بخشی در سایت خود دارید که کاربران می توانند در آن لینک وارد کنند و از اسپم بودن یا نبودن لینک ها اطمینان ندارید بهتر است از خصوصیت nofollow استفاده کنید. اگر لینک های خروجی به سایت های مختلف دارید، این موضوع باعث می شود که سرعت ایندکس مطالب سایت شما کم شود، بنابراین بهتر است برخی یا تمامی این لینک ها را به صورت noopener تعریف کنید. اگر نمیخواهید که سایت مقصد متوجه شود که شما به او لینک داده اید، می توانید از خصوصیت norefferer استفاده کنید.