ساحل امن کسب درآمد از اینترنت کجاست؟

 پنجشنبه 03 خرداد 1397

یکی از مشکلات اساسی کاربران اینترنت در ایران، فیلتر شدن شبکه های اجتماعی و ابزارهای مفید از داخل و خارج از ایران است. اگر شخص یا شرکتی بر روی یک صفحه از شبکه های اجتماعی سرمایه گذاری کند و پس از مدتی آن شبکه اجتماعی فیلتر شود و یا دسترسی او به صفحه ای که ساخته است محدود شود، زمان و هزینه خود را از دست خواهد داد. از طرف دیگر ابزارهای زیادی در دنیای اینترنت هستند که دسترسی به آنها از داخل ایران محدود شده است، مانند ابزار توسعه دهندگان گوگل یا گوگل آنالیتیکس. شرایط فوق باعث می شود که بسیاری از افراد احساس آرامش جهت سرمایه گذاری در این بستر را نداشته باشند، زیرا هر لحظه ممکن است بنایی که ساخته اند نابود شود و سرمایه خود را از دست بدهند. سوال اینجاست که با وجود چنین شرایطی چه کاری باید انجام دهیم و ساحل امن کسب درآمد از اینترنت کجاست؟


همه تخم مرغ ها را در یک سبد نگذارید
در چنین شرایطی، بهترین کار این است که تمام انرژی و هزینه های خود را صرف یکی از کانال های ارتباطی نکنید و سعی کنید از روش های مختلف خود را معرفی کنید و از ابزارهای درست در این زمینه استفاده کنید. به جای اینکه فقط یک صفحه در اینستاگرام داشته باشید، از پتانسیل سایر شبکه های اجتماعی داخلی و خارجی استفاده کنید و صفحات دیگری در یوتیوب، آپارات، نماشا، لینکدین و... ایجاد کنید. با انجام این کار ریسک را تا حد زیادی کاهش داده اید و اگر مشکلی در یکی از کانال های ارتباطی شما با مخاطب ایجاد شود، از طریق کانال های دیگر می توانید آن را جبران کنید.
البته در نظر داشته باشید که انتخاب کانال های ارتباطی بر اساس موضوع کاری شما مشخص می شود و قبل از اینکه یک در یک کانال ارتباطی با مشتری شروع به فعالیت کنید، از خود بپرسید، آیا مخاطب من در این رسانه وجود دارد؟ او چه نوع فعالیتی را در این رسانه انجام می دهد و به دنبال چه نوع محتوایی است؟ به عنوان مثال اینستاگرام محیط مناسبی برای کسب و کار های B2B نیست و اگر مخاطب شما شرکتهای تخصصی هستند، بهتر است از سایر کانال های ارتباطی استفاده کنید. شرکتی که جرثقیل یا ماشین های راهسازی می فروشد هرگز نباید به سراغ اینستاگرام برود زیرا مخاطب حرفه ای او از اینستاگرام استفاده کاری نمی کند و حتی اگر در این محیط هم باشد، در لحظه استفاده به دنبال فعالیت تجاری نیست.


کانال های مختلف ارتباطی با مخاطب را به یکدیگر متصل کنید
کاربران در اینترنت ممکن است در مراحل مختلفی با شما آشنا شوند. کاربرانی که به تازگی با شما آشنا شده اند، به مرور به مطالب شما علاقمند شوند و آنها را دنبال کنند. پس از اینکه کانال های مختلف ارتباطی با مخاطب خود را ایجاد کردید، بهتر است آنها را به هم مرتبط کنید و از کاربران خود بخواهید که شما را در سایر کانال ها نیز دنبال کنند.
به عنوان مثال در صفحه آپارات خود، ویدئوهایی را منتشر کنید و در انتهای آنها از کاربران بخواهید که مطالب شما را در لینکدین دنبال کنند و نظر خود را در مورد آنها بیان کنند. در لینکدین نیز، صفحه آپارات و یوتیوب خود را معرفی نمایید. با انجام این کار، ساختاری را طراحی کرده اید که مخاطب در آن باقی می ماند و مطالب شما را در کانال های مختلف دنبال می-کند.
بهترین روش برای این کار این است که وب سایت خود را در مرکز قرار دهید و همه شبکه های اجتماعی و کانال های ارتباطی مانند ایمیل، ارسال نوتیفیکیشن، ویدئوها، اینستاگرام، لینکدین و ... را به آن متصل کنید و از سایت خود به این شبکه های اجتماعی لینک دهید. این کار باعث می شود که برنامه ریزی برای جذب و نگهداری مخاطبی که دارید راحتتر شود و نتیجه بهتری بگیرید.
دلیل اینکه باید وب سایت اینترنتی خود را در مرکز معماری اینترنتی خود قرار دهید این است که وب سایت روش های مختلفی برای جذب مخاطب دارد که از جمله آنها می توان به سئو سایت و ورودی گوگل اشاره کرد، به همین جهت می تواند افرادی که به تازگی با شما آشنا شده اند را به خوبی به سمت کانال های دیگری که دارید انتقال دهد و باعث شود که درصدی از کاربران جدید به مرور به علاقمندان شما تبدیل شوند. اما این موضوع یک دلیل دیگر نیز دارد، آن هم این است که وب سایت شما به طور کامل در اختیار خودتان است، شخصی از بیرون نمی تواند سایت شما را قطع کند (مگر در شرایط خاص که سایت شما فیلتر شود) یا دسترسی شما را محدود کند. از طرف دیگر همیشه این امکان را دارید که از اطلاعات خودتان نسخه پشتیبان تهیه کنید و به همین دلیل است که وب سایت برای شما می تواند یک ساحل امن باشد و سایر کانال های ارتباطی به صورت جزیره عمل می کنند.

نتیجه گیری
با طراحی چنین ساختاری، قطع شدن یکی از کانال های ورودی کل سرمایه شما در اینترنت را تحت شعاع خود قرار نخواهد داد و از طرف دیگر به دلیل اینکه مخاطب را به سمت سایت هدایت می کنید و وب سایت شما نیز کاملا در اختیار خودتان است، عملا ریسک سرمایه گذاری در اینترنت را برای خود، تا حد زیادی کاهش داده اید. استفاده از ابزارهای مختلفی که باعث شود ارتباط خود با کاربران را نزدیکتر کنید و آنها را از محتوای جدیدی که منتشر می کنید مطلع سازید، به مرور ابعاد کسب و کار اینترنتی شما را توسعه خواهد داد و باعث خواهد شد که بتوانید امپراطوری آنلاین قدرتمندی برای خود ایجاد کنید و سهم بازار بیشتری نسبت به رقبا، داشته باشید. بنابراین سعی کنید که همیشه مخاطب خود را به سمت ساحل امنی که دارید (وب سایت) هدایت کنید و ساختار امپراطوری آنلاین خود را با دقت طراحی کنید.

مطالب مرتبط
مطالب من را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
امتیاز:
captcha